Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mållöst mot jumbon

Hudiksvalls FF lyckades inte göra mål borta mot Mariehem.
Mötet med seriejumbon slutade mållöst och det var andra raka 0–0-matchen för HuFF.
– Återigen... vi utnyttjar inte våra lägen, säger HuFF-tränaren Janne Westin.

Hudiksvalls FF har hela säsongen haft problem med målskyttet. Någonting som inte slutade mot Mariehem.

HuFF blev tvungna att kasta om i laget innan matchen, sedan Pelle Lööf blivit sjuk och William Wallin inte återhämtat sig från en smäll han ådrog sig i förra matchen mot Östersund.

– "Wille" trodde vi skulle kunna vara med men han blev inte kvitt skadan riktigt. Smällen han fick var värre än vi trodde, säger Janne Westin.

Tillbaka i startelvan var dock Siksten Kasimir och in klev också Viktor Roos och Petter Andersson. Ludvig Sundström började på bänken.

Trots stundtals spelövertag fick HuFF aldrig in bollen i mål, förutom då Johan Brolin med kvarten kvar av matchen hade en boll inne som vinkades av för offside.

– Det blev en knepig tillställning. Vi hade en bra första halvtimme, men återigen så utnyttjade vi inte chanserna. Vi fick inte dit bollar trots otroligt bra lägen, säger Janne Westin.

Mariehem var inte ofarliga framåt. Ju längre laget lyckades hålla nollan, desto bättre blev spelet också på offensiv planhalva.

Därför har HuFF all anledning att i alla fall vara tillfreds med den hållna nollan.

– Summerar vi matchen är vi missnöjda att vi inte vinner, men det är nog Mariehem också eftersom de hade fyra bollar i målramen. På så sätt blev det en väldigt konstig matchbild. Det kändes som vi blev lite rädda för att förlora i andra halvlek, säger Janne Westin.

Efter två raka mållösa matcher kan HuFF studera tabellen med både positiva och negativa känslor.

Laget har bara förlorat tre av tio matcher. Men fem oavgjorda och bara två segrar är ingenting som glädjer HuFF och Janne Westin.

– Något kryss kan man ju ta, men inte så många, då kommer man ingen vart, säger han.

Nu väntar en hel vecka till nästa match för HuFF och med det spelschemat får laget välbehövlig tid till träning och återhämtning.

– Det var längesen vi fick en hel träningsvecka. Det kommer lägligt att vi får prata ihop oss och slicka lite sår för det behöver vi, säger Janne Westin.