Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mållöst gav trist kryss

0–0 i fotboll brukar vara trista och snabbt glömda tillställningar.
Matchen mellan Bergvik och Näsviken blev inget undantag.
Massor av höjdbollar – men betydligt färre målchanser gav det oavgjorda resultatet.
I en match som inte förtjänade någon vinnare.

Den första halvleken ska nog bägge lagen snarast glömma.

Visserligen var underlaget hårt och svårspelat på Bergviks IP:s b-plan, men det ursäktar inte alla snedsparkar, höjdbollar och felpassningar.

Närmast att hitta rätt var Näsvikens duktiga mitback Tobias Kollin som både hade en bra nick, räddad av Alexander Blom i hemmamålet, samt en fräsig frispark från 35 meter i ribbans överkant. Också det via Alexander Bloms fingerspetsar.

Under resten av den första halvleken handlade det mesta om två säkert och stabilt spelande försvar.

Andreas Lydén var mästerlig som klippa och pådrivare i Bergviks försvar, medan hela Näsvikens backlinje med Kenta Frenell, Tobias Kollin, Per Ivar Enqvist och Robin Eliasson höll Bergviks offensiv under full kontroll.

– Jag tycker att vi var närmast segern med tanke på de lägen vi ändå hade i den andra halvleken, säger Bergviks tränare Stefan Jonsson.

Jonssons tränarkollega i Näsviken, Fredrik Andersson, var ändå hyfsat nöjd med att ha fått med sig en poäng.

– Ja, fast jag är inte nöjd med vårt spel. Vi presterar inte alls vad vi kan och hade inte rätta skärpan. Åtminstone inte offensivt. Däremot fungerade försvarsspelet utmärkt, konstaterar Andersson som sätter huvudet på spiken i sin slutanalys:

– En skitmatch.