Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkalas när St Louis tog sig vidare till semifinal

St Louis utklassade Dallas med 6–1 i den sjunde matchen i serien. Patrik Berglund gjorde lagets tredje mål i första perioden. Sedan fanns det inget hopp om fortsättning för Dallas i NHL-slutspelet.

Det är första gången sedan 2001 som St Louis tar sig till semifinal.

Amerikanska medier ger den tvivelaktiga äran för St Louis vinst till motståndarlagets målvakt, finske Kari Lehtonen, som inte stoppade många puckar. I första perioden räddade han futtiga fem av åtta skott på mål. I period två och tre vaktade kollegan Antti Niemi målet.

De tre målen i första perioden sänkte Dallas, och laget kom aldrig igen.

Patrik Berglund bidrog, förutom med vinnarlagets tredje mål i första perioden, också med en målgivande passning till det första målet i andra perioden, då David Backes satte 4–0.

Inte förrän i tredje perioden kom Dallas enda mål. Johnny Oduya noterades för assist när Patrick Eaves satte pucken i mål bakom Brian Elliott.

St Louis går vidare till semifinal där laget möter antingen Nashville eller San Jose. Första matchen i St Louis semifinalserie spelas på torsdag.

Svenska Dallas-spelarna Johnny Oduya, Mattias Janmark, John Klingberg och Patrik Nemeth är nu färdiga med sin NHL-säsong och kan komma i fråga för VM-spel med Tre Kronor.

Läs också: Tröstmål av Steen när St. Louis föll – nu väntar en ny sjunde och direkt avgörande match

Steen hjälte för Blues i förkrossande segern över Dallas