Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkalas i bottenmötet

Bottenmatchen mellan Forsa och Norrala, som båda stod på noll segrar innan mötet, slutade i ett målkalas.

Hela målakalaset var det hemmalaget Forsa som stod för efter 4–0-segern i den riktiga hemmapremiären på Åkernäsparken.

Första halvlek såg ut att bli en mållös historia. Då drev Forsa upp ett anfall längs vänsterkanten och via lagkaptenen Lars Olsson lyckades Victor Molin Engman hitta målet med ett lågt skott i straffområdet.

I andra halvlek dröjde det bara tio minuter innan nästa mål kom. Lars Olsson sprang sig fri från halva plan efter en höjdboll och rullade säkert in 2–0.

Även 3–0-målet var det Lars Olsson som prickade in, och även denna gång efter en snabb djupledslöpning och kliniskt avslut.

Avslutade målskyttet gjorde Martin Johansson när han nickade in bollen med fem minuter kvar.

Norrala hade svårt att sätta dit chanserna. De två bästa möjligheterna kom via två stenhårda frisparkar av Daniel Andersson. Den ena räddades av Forsamålvakten Gustaf Andersson och den andra smet tätt över mål.

– Det har gått troll i målskyttet ordentligt. Det är tomhet nu, vi har provat det mesta och skapar en hel del chanser men vi får inte dit bollen, säger Norralatränaren Dennis Lundgren som bara fått se sitt lag göra ett enda mål den här säsongen. Det kom på straff.

För Forsa innebar segern säsongens första trepoängare. Och det på säsongens första hemmamatch på naturgräset på Åkernäsparken.

– Vi behövde göra lite mål och vi behövde hålla nollan. Vi vet ju att vi är bra här hemma så det här var skönt. Kul att få visa tvivlarna att vi inte är döda än, utan att det är 18 omgångar kvar att spela, säger nöjda Forsatränaren Fredrik Andersson.