Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målkalas för Mohed

Mohed hade lekstuga och målkalas då gästande Matfors kördes över.

Mohed har fått en alldeles perfekt start på höstsäsongen.

Förra helgens 5–1 mot Valbo följdes upp med tvåssiffrigt, 11–1, mot Matfors hemma på Lägervallens fina gräsmatta.

Ett resultat som var en skön revansch för Mohed som föll i vårmötet mot Matfors med 0–4.

Och det märktes direkt att Mohed var ute efter revansch. För redan från första minuten var det hemmalaget som hade kommandot ute på planen. Ett snudd på felfritt passningsspel, kryddat med ett aggressivt och välorganiserat försvarsspel gjorde att Matfors hela tiden var tvåa – eller sämre – på bollarna.

Dessutom hade Mohed en offensiv med precisa djupledsbollar till de två på topp, Emelie Becker och Natalie Medina, som med sin snabbhet firade stora triumfer och fullständigt sprang sönder gästernas försvar.

De två topplirarna gjorde också ett varsitt, äkta hattrick. Efter Emelie Beckers ledningsmål var det Natalie Medina som sedan gjorde tre av Moheds totala sex mål under den första halvleken.

Och i den andra följde Becker upp med sitt hattrick genom att säkert och kyligt sätta tre mål till. Sammanlagt fyra i nät för henne, alltså.

– Absolut en av våra bättre insatser. Vi spelade jättebra och jag är väldigt nöjd. De är väldigt uddlösa och nu fick vi en skön revansch på dem, ler Moheds tränare Tomas Larsson som för dagen förfogade över ett komplett och starkt lag.

Ett bra nyförvärv som givit Mohed en extra dimension i spelet och ute på planen är Ida Johansson. I sin tredje match för Mohed spelade hon som mittback och ledde försvaret på ett auktoritärt sätt. Hon har bland annat spelat i division 1 för Notviken.

– En väldigt stabil insats från hennes sida, berömmer Tomas Larsson.

I och med segern skapar Mohed ett rejält glapp nedåt i tabellen. Samtidigt som laget närmar sig topplagen. Ett bra läge inför kommande helgs hälsingederby mot Edsbyn på Öns konstgräs.