Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin Olsson vill locka fram superhjälten i "Sommarlov"

Orsabördiga Malin Olsson är tillbaka i SVT:s traditionsenliga sommarsatsning "Sommarlov". I år vill hon locka fram superhjälten inom oss.

Med start den 13 juni och tio veckor framåt sänds barnens morgonshow från Scaniabadet i Malmö. Malin Olsson är tillbaka som programledare efter förra årets uppehåll, då hon jobbade med "Atleterna", och med sig har hon Alex Hermansson och nya programledaren Angelika Prick.

- Angelika är en spännande och lite udda figur. Att hon är där är lite av ett mysterium och man vet aldrig vad hon har på gång, säger Malin Olsson.

Hon berättar att det kommer att hända saker i programmet som gör att sommarlovet rubbas lite. Barn, gäster och artister måste därför samla sina krafter för att lovet ska flyta på smidigt.

- Årets tema är superhjältar. Jag tror att alla har en superhjältekraft inom sig, något man är bra på, och den ska vi locka fram.

Malin Olsson kommer att använda sig mycket av sin egen superkraft, busigheten, i sommar och hon är taggad över att vara tillbaka i livesändning.

- Det är skitkul att sända live, det är en utmaning. Barn har nästan svimmat av värmen, kameran har gått sönder och jag har stukat fötter. Men det är bara att halta sig igenom. "Sommarlov" är ett av de absolut roligaste programmen jag gjort under mina tio år på SVT.

Till sommarlovsbussen Busster kommer bland andra Melodifestivalfavoriterna Panetoz, SaRaha och Wictoria.

"Sommarlov" livesänds på Barnkanalen varje dag klockan 9.00.

Emelie Isacsson/TT

Fakta: "Sommarlov"

+ Sveriges Television har en lång historia av sommarlovsprogram bakom sig. Redan 1978 sändes "Sommarmorgon", ett program som då bestod av kortfilmer och serier utan sammanbindande ramberättelse.

+ Sommarprogram som har väckt uppmärksamhet under årens lopp är bland annat "Sommarmorgon" 1985, med komikergruppen Solstollarna, "Sommarlov" 1991 med Gila Bergqvist, Peter Settman och Fredde Granberg och "Tippen" 1993 med Morgan Alling och Lars Beischer. 2011_2013 leddes "Sommarlov" av bland andra Malin Olsson och komikern Kristoffer "Kringlan" Svensson.

+ Malin Olsson gjorde debut i "Sommarlov" 2010 och har varit med alla år sedan dess utom 2015.