Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Malin är modigast

Ljusdalspolitikern Malin Ängerå kan numer titulera sig Gävleborgs modigaste politiker.

Det var på torsdagseftermiddagen som finalen i Region Gävleborg och Framtidsboxens projekt "Gävleborgs modigaste politiker " gick av stapeln.

Malin Ängerå, socialdemokrat och ordförande i utbildningsnämnden, är en av fem politiker som i projektet tränats och coachats av två förändringsagenter. De två, Ellen Nilsson och Jonatan Nordh också från Ljusdal, var lika glada som Malin Ängerå.

Projektet påbörjades i våras då tio ungdomar valdes ut efter att ha sökt sommarjobb som förändringsagenter. Fem politiker som ville anta utmaningen valdes också ut.

Förändringsagenternas jobb blev sedan att ta fram olika uppdrag som politikerna, eller möjliggörarna som de kallas i projektet, skulle genomföra.

I Ljusdal var ett av uppdragen att skapa en öppen dialog med medborgarna och ta med politiken ut på gatorna. Det gjorde Malin Ängerå tillsammans ungdomarna och politikerkollegor genom att ordna speakers corner.