Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfyrverkeri när H/B mötte Sandåkern

H/B var piskat att vinna borta mot nästjumbon Sandåkern för att säkra en plats i det allsvenska kvalet.

Säkra kvalplatsen var precis vad man klarade av. Och det med råge.

Efter en urladdning i sista perioden tog H/B segern med 11–3 och därmed är det klart att de fyra kvallagen heter Skellefteå, Wibax Piteå, TBS Umeå och Hudik/Björkberg.

– Kvalet ska bli riktigt roligt. Vi kommer ju inte sluta etta eller tvåa i serien så vi får ju inte välja motstånd, utan vi kommer bli valda. Personligen är jag rätt säker på att det blir Piteå, säger H/B-tränaren Thomas Elving.

Innan kvalet drar i gång har H/B två seriematcher kvar. Först bortamatch mot Alfta, innan man avslutar grundserien hemma mot Frösön.

– I de matcherna kan vi mixtra lite med spelet och träna på sånt som jag tror vi kan behöva mot Piteå. Vi har mött de så många gånger så vi kan dom ganska bra, säger Elving.

Men om ni blir valda av Skellefteå då?

– Vi kommer naturligtvis vara förberedda på bägge lagen, men det är en magkänsla jag har att de inte kommer välja oss om de vinner serien.

Matchen mot Sandåkern blev stundtals en ganska ensidig historia.

I första perioden var H/B det bättre laget och gick upp till en 3–1-ledning.

I andra perioden släpptes dock koncentrationen en aning och Sandåkern kunde hålla jämna steg.

– Vi har full kontroll på den här matchen, men som ledare tycker jag förstås inte att det är bra att vi inte kan ha full kontroll över 60 minuter, säger Thomas Elving.

I tredje perioden var det dock full kontroll från bortalaget. Sex nya mål spikade slutresultatet 11–3 och en säkrad kvalplats.

– Love Borg har gjort ett fantastiskt jobb med grabbarna på träningarna. Vi kontrade in fyra-fem bollar i sista perioden, precis det vi har tränat på. Jag tycker att vi faller tillbaka i det vi jobbat, att killarna spelar i stället för att fokus på domaren och annat. Det blir en del tuffa situationer i tredje perioden men vi håller huvudena kalla, säger Elving.

Fyramålsskytten Johan Elving dominerade på planen, men även Tor Bornedal-Samlis, Emil Strandell, Joseph Edman och Jakob Jonsson övertygade.

Det är med stämningen på topp i truppen man går in i de avslutande seriematcherna och det allsvenska kvalet.

– Oavsett hur det går i de två sista matcherna kommer vi med bra känsla till kvalet, det är jag övertygadom, säger Elving.