Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målfyrverkeri i derbyt

Soligt och trångt på läktaren – då bjöd Strand och Hudiksvall på ett rejält målfyrverkeri i onsdagens derbydust på Glysisvallen.

Serieledande Hudiksvall är laget som regerar i Hudik men trots 3–6 (2–4) irriterade Strand "storebror" både länge och väl.

– Vi agerar uruselt bakåt under de första 25 minuterna, men sedan tyckte jag vi hade rätt bra koll på dom, sa Hudiksvalls tränare Pelle Lindberg.

Han kunde givetvis oförbehållsamt hylla lagets offensiv och effektivitet framåt, men i de bakre leden finns det fortfarande en del som måste slipas till om det ska bli serieseger i höst.

Strand tog ledningen i den sjunde minuten efter en hörna då Anders Larsson från nära håll skickade in 1–0. Bara fyra minuter senare fick Johan Brolin stå omarkerad i straffområdet och nicka in 1–1. Cristoffer Ericson som klämde in 1–2. innanHudiksvalls Lars Skärpe i den 16:e minuten skänkte bort bollen till Niklas Bergström som kvitterade.

– Sedan tycker jag vi tog oss samman, sa Pelle Lindberg som fick se Jesper Karlsson och Joel Stillmark näta innan den första halvleken var över.

I den andra akten tätade Strand till bakåt och inhopparen Johan Andersson gav matchen ny nerv genom sitt 3–4-mål.

Närmare än så kom inte Strand utan i slutminuterna kunde Pelle Lööf och Jesper Karlsson se till att Hudiksvall vann med tre måls marginal.