Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målet är en friskola

Det blir en friskola i Norrbo. Arbete är i sin linda, men att det ska bli en skola är klart, enligt en engagerad sockenförening.

- Målet är klart, hur vi ska nå dit är frågetecknet, säger Catherine Wennberg som samlat ett femtontal föräldrar och intresserade till ett möte i matsalen vid Norrbo skola.

Beslutet om att Norrbo och Mo skola läggs ner hösten 2010 togs definitivt i kommunfullmäktige 15 juni. Sedan dess har det varit semester och ledigheter, men Norrbo sockenförening har agerat under tiden.

- Föräldrar och skolgrupp har träffats några gånger. Vi har börjat ta fram basuppgifterna så vi vet vad som krävs, säger ordförande i Norrbo sockenförening, Lena Bergils.

Hon upplever intresset för en friskola som stort, men att det också finns föräldrar som känner sig trötta eller avvaktande.

Skolgruppen har haft kontakt med friskolor och andra föräldraföreningar och har också informerat sig om riskerna med att starta en friskola F–6.

- Det är inte något man snyter ur näsan. Här ska det vara långsiktigt. Man kan tänka sig ett icke vinstdelande aktiebolag eller en ekonomisk förening. Eventuellt överskott ska gå tillbaka in i verksamheten, upplyser Lena Bergils.