Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena Ernman vidare till final

/
  • Malena Ernman efter uppträdandet i semifinalen i Eurovision Song Contest i Moskva.

Landets schlagerälskare kan andas ut. Malena Ernman var på tisdagskvällen en av de tio artister som gick vidare till lördagens final i schlager-EM.
- Jag känner mig väldigt lättad.

Annons

Sviten förblir obruten. Sverige har aldrig misslyckats med att gå till final i schlager-EM, och Moskva 2009 blev inget undantag. Tillsammans med nio andra bidrag röstades "La voix" fram till den stora finalen på lördag kväll. Jublet i den svenska delegationen blev stort när den svenska flaggan i slutet av sändningen visades i bild redan som andra bidrag.
- Jag vet inte om Christer Björkman eller jag blev mest lättad, men det kändes väldigt skönt, sade Malena Ernman sent på natten mot onsdag.

kom på avslöjas först efter lördagens final. På den internationella presskonferensen efteråt drog Malena Ernman Sveriges startnummer i finalen - fyra. Därefter fick pressen ställa två frågor. En vitrysk journalist tyckte det var viktigt att fråga vilken manlig artist hon tyckte var årets sexigaste:
- Jag tycker att tjejerna är rätt sexiga i år, men... Sakis, sade en lätt generad Malena Ernman, syftande på Greklands Sakis Rouvas.
Den andra frågan var om svenskan skulle kunna tänka sig att ställa upp i Melodifestivalen igen efter sin turbulenta uppladdning inför Europafinalen.
- Om jag blir riktigt riktigt full så kanske jag säger ja, svarade hon och skrattade.

ut som nummer fem i tävlingen. Hennes scennummer var ändrat från Melodifestivalen till att ännu mer förstärka kontrasten mellan svart och vitt.
Med sig till finalen fick hon bland annat de nordiska grannarna som deltog i den första semifinalen - Islands Yohanna och Finlands Waldo's People.
Nu väntar tre dagars vila för Malena Ernman, något hon säkert lär tycka känns ovant med tanke på det hektiska schema hon haft sedan vinsten i Melodifestivalen.
- Nu tänker jag se till att få sova åtta timmar i natt. Kommer någon och stör mig så slår jag ihjäl dem, sade hon vid halv fyra-tiden på natten mot onsdag rysk tid, när den svenska pressen fick träffa henne en kort stund utanför arenan inför hemfärden till hotellet.

Moskva följdes av uppåt 100 miljoner tv-tittare. Programledarna var som vanligt i Eurovisionsammanhang inte direkt några under av spontanitet, men sändningen genomfördes utan några större problem.
På torsdag kväll avgörs om den andra svensken i tävlingen, Arash som tävlar för Azerbajdzjan, också går till final.

 

Mer läsning

Annons