Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäktig mc -invasion i Gnarp

Klockan 19.55 igår kväll invaderades Gnarp av en mäktig motorcykelbrigad.
Ockupationen var dock hur fredlig som helst. De 155 mc - entusiasterna nöjde sig med att inta gästgiveriet för en kaffe och smörgås.

Annons

– Vår tisdagsutflykt en gång per månad rullar nu in på det åttonde året. Det som många trodde vara en tillfällig fluga har blivit ett måste för alla motorcyklister i Hudik med omnejd, berättar Ulf Hansson.

Han är ständig koordinator för massutflykten. Och är den som både födde idén och ser till att den lever vidare.

– Intresset bara ökar och ökar. Även om de flesta fortfarande hör hemma i Hudiksvall kommun så dyker det upp kamrater från både Ljusdal och Bollnäs.

1 september gick färden från mobiliseringsplatsen på Möljen i centrala Hudiksvall till slutmålet via Ilsbo, Bergsjö och Grängsjö. En sexmilafärd med dyrgriparna i en snitthastighet på 60 km i timmen.

Utflyktsserien med bågarna börjar på vårkanten och fortsätter tills oktobermörkret lägger sig. Under de ljusa sommarmånaderna fördubblas körsträckorna.

– Vi är ingen förening och vi har inga stadgar som styr. Det här är uteslutande en social grej där människor med samma brinnande intresse träffas och utbyter tankar och erfarenheter, förklarar Ulf Hansson.