Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Makt utan kunskap dålig kombination

Efter avsågningen kan jag bara meddela att benpiporna redan gått samman.

De senaste nyheterna från makthuset gör mig emellertid lite undrande över hur det står till med kunskapsreserven hos våra makthavare.

Utbildningsnämndens ordförande tycker inte om Lärarförbundets årliga undersökning om hur det står till i skolvärlden. Ljusdals kommun rasar nedåt men ordförande säger det är bra som riktmärke men vi har egna mätinstrument.

Det vore på sin plats att ordförande talar om vilka parametrar och skolor som kommunen jämför sig med. En öppen redovisning ger trovärdighet till kommunens tal om att vi ska ha Sveriges bästa skola. Därest redovisning uteblir kvarstår Lärarförbundets redovisning som mer trovärdig än vår ordförandes uttalande.

Från omsorgsförvaltningens ordförande kommer plötsligt att "Jag kan tillstå att det gått fort och jag ville ha en bättre konsekvensanalys". Hoppsan det gick att ta beslut utan konsekvensanalys. I min lilla värld ett mycket underligt påstående från en ordförande.

I de allra flesta organisationer, aktiebolag, statliga myndigheter, landsting och kommunala nämnder är det brukligt att ordförande tillsammans med en verksamhetsansvarig sätter upp dagordningen för kommande sammanträden. Detta just för att något ärende inte ska "slinka" igenom utan att beslutsunderlaget håller måttet.

Till sist: förvåningens tidevarv är inte över men golfbanan i Ljusdal kommer snart att stängas för denna säsong och det är dagens sanning och slutord.

Åke Söderlund, Nor, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel