Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Makaber handling av zoo

Stackars Marius – ena stunden frisk, levande och nyfiken på livet och nästa stund död, för det har zoo-ledningen i Köpenhamn bestämt.

Vila i frid, lille giraffvän. Ledsen att världen är som den är och att vi inte kunde hjälpa dig.

Att dessutom göra det till ett spektakel där man obducerar giraffpojken inför barn gör inte precis att förtroendet för djurparker ökar. Är det meningen att vi vuxna ska lära barnen att bli helt känslokalla? Vi borde istället lära dem att vi ska vara rädda om allas liv. Lära dem känna empati för både människor och djur.

Förstår inte hur man kan arbeta med att avla fram djur när så många avlivas. Varför kan de inte föda fram färre och låta dem leva bra liv i stället? Om det nu var inavel de oroade sig för, så borde de naturligtvis ha kastrerat honom och låtit en annan djurpark ta över.

Vi behöver inga djurparker i dag. Vi har bra teknik och många kanaler på tv som visar program där djuren lever i sin naturliga miljö. Tror att barnen lär sig mer av dem. Vi behöver ingen köttindustri heller. De djuren är det verkligen synd om.

Jonas Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel