Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Majken Dahlblom

Majken Dahlblom fyller 93 år den 7 maj.

Hon föddes i Umeå i en syskonskara på sex syskon, men en bror dog som barn. Familjen flyttade tidigt till Stockholm, och när Majken var sju år dog henne mamma. De fyra äldsta syskonen hamnade på barnhem, medan den yngsta växte upp i ett fosterhem.

När Majken blev äldre flyttade hon till ett flickhem, tills hon började på folkhögskola.

Hon flyttade till Gävle och jobbade som servitris på ett kafé när hon träffade Artur Dahlblom. Makarna flyttade till Hudiksvall där Artur startade företaget Bildelar, som låg alldeles vid badhuset. Majken skötte kontorssysslorna i företaget och var hemma med de bägge döttrarna Gunnel och Elvy.

Familjen hade en sommarstuga på Maln och en fjällstuga i Tänndalen.

Via ena dottern blev Majken och Artur intresserade av trav och de hade några egna hästar. Torreon och Contess Kickett var två av dem.

Majken har också alltid varit intresserad av hundar, och tills för fyra år sedan har det nästan alltid funnits terriers i familjen.

Först slät- och strävhåriga foxterrier, och när Majken blev änka 1994 skaffade hon Harry, en jack russel.

Sin 93-årsdag firar hon med döttrarna.