Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MajCupen är här för att stanna: "Hoppas det blir större"

För andra året har Hassan Osman arrangerat MajCupen Futsal i Söderhamn.
I år deltog sexton lag under fredagkvällens och nattens matcher.

Hassan Osman blir själv sugen att spela när han ser de andra spelarna nere på planen. Efter en skada i benet har det blivit allt mindre fotboll för hans del, och nu har han fullt upp ändå. Tolvminutersmatcher spelas med både större och mindre lag från Hälsingland och Gästrikland. Både herr- och damlag. Hassan håller i trådarna och det är mycket som ska klaffa.

– Jag vill se ungdomar ha roligt tillsammans. Det är kul att träffa folk från så många olika länder, säger han.

Han är självinitiativtagare till MajCupen.

– Förut har vi åkt till Gävle och spelat. Det har kostat 50 kr per person enkel resa och ibland har vi fått sova på tågstationen. Det är roligare om de kommer hit. Jag har fixat boende i kompisars lägenheter åt de som behöver, och vi håller koll på bussturer åt de som ska hem, säger han.

När lyset plötsligt slocknar på läktaren tittar alla åt hans håll. Han väntas ha svar på det mesta. Många vill kolla i hans papper och veta när de ska spela, och så blir det glapp i mikrofonen. Snart funkar den igen och nästa lag kliver på planen.

– Jag har fått jättebra hjälp av Söderhamns unga. De har hjälpt mig att hyra idrottshallen, och de sköter kaféet. Vi säljer hamburgare för tjugo kronor så ungdomarna inte ska behöva gå iväg. Verkstäderna har gjort kvällens schema och hjälper mig med tekniken, säger Hassan Osman.

Han har blivit sponsrad med priser från olika butiker i stan.

– Vissa kommer att få stekpannor och glas, säger han och skrattar.

Och prisutdelningen är så sent som tre på natten.

– Jag kommer att få stanna och städa till klockan fem. Vill du hjälpa till? säger han innan musiken höjs då det ska laddas inför nästa lags match.