Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magra och övergivna djur omhändertogs av polis

UPPDATERAD 18:52 Två hundar och en katt har lämnats ensamma i en övergiven gård i Dellenbygden. Utan tillsyn, mat eller vatten. Nu har länsstyrelsen och polisen omhändertagit djuren.

Efter ett tips till länsstyrelsen åkte djurskyddsinspektörerna tillsammans med polisen på tisdag till fastigheten för att ta hand om djuren.

En hund fanns i en hundgård, utan möjlighet att ta sig ut, en annan hund och en katt fanns inne i huset. Hundarna var avmagrade och djuren törstiga när inspektörerna kom.

Ägaren var inte hemma och enligt tipset hade denne inte synts till på sex dagar. Djurägaren misstänks nu för djurplågeri.
– Den här väger inte många kilo, sa djurskyddshandläggaren Mona Rönning och visade på den ene hundens revben.

– Den anonyma tipsaren ska ha en eloge för att den hörde av sig.
Djuren togs direkt till veterinär för undersökning, eftersom djurens inre organ kan ha skadats. Beroende på djurens tillstånd kommer länsstyrelsen sedan fatta beslut om vad som ska hända med dem.