Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Uggla en av årets stjärnor på slottet

När stjärnorna åter ska samlas på slottet i SVT kommer tittarna att få stifta närmare bekantskap med fyra skådespelare och en Uggla.
– Jag tycker att det är ett bra gäng, säger Lia Boysen, en av deltagarna.

I juli är det inspelningsstart för årets omgång av "Stjärnorna på slottet". Kvintetten som ska samsas under samma tak den här gången heter Lia Boysen, Johannes Brost, Gunnel Fred, Sofia Ledarp och Magnus Uggla, och för en av dem sker inspelningen på hemmaplan.

– Min mormor växte upp på Ericsbergs slott och jag har besökt slottet sedan jag var liten, säger Lia Boysen till TT.

Lia Boysens medverkan i "Stjärnorna på slottet" innebär en sällsynt inblick i hennes privatliv.

– Jag har tackat nej genom åren till väldigt många sådana här sammanhang där man är privat, för jag känner att det står i vägen för de rollerna jag gör, säger hon.

Lia Boysens skådespelarkollega Gunnel Fred säger att hon inte heller har varit bekväm med att exponera sig själv på det här sättet tidigare.

– Men med stigande ålder har jag kanske blivit mer säker på var min riktiga integritet sitter och kan vara lite mer bjussig med andra.

Gunnel Fred känner Lia Boysen väl sedan tidigare, och har jobbat tillsammans med Sofia Ledarp på Dramaten. Hon är inte rädd för att samtalsämnena ska sina.

– Jag är nyfiken på allihop – hur de startade, hur de bestämde sig för att välja den här vägen. Det tycker jag alltid är roligt, att få höra människors bevekelsegrunder för de val de har gjort, säger hon.

"Stjärnorna på slottet" är en tittarfavorit som drar miljonpublik. Varje avsnitt skärskådas i dagar och löpsedlarna skvallrar om "skandalscenerna du inte fick se". Men det verkar inte finnas någon grogrund för konflikter på förhand i årets upplaga, åtminstone inte enligt Sofia Ledarp.

"När jag fick veta vilka som var tillfrågade så kändes det väldigt roligt, snällt och inspirerande – något jag faktiskt inte skulle vilja missa", skriver hon i ett mejl till TT.

Johannes Brost tycker också att det ska bli "fantastiskt trevligt" att träffa de övriga fyra. Han räds inte heller att hamna under lupp och kommer att gå in i programmet utan några reservationer.

– Teater spelar man på scen. Här ska äkta vara levereras, säger han. (TT)