Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus och Elin slog till på en villa på Öster

Elin Wahlund och Magnus Malmborg bor i en stor villa på Garvaregatan. De flyttade in för två veckor sedan och trivs bra i sitt nya hem.

Annons

Villan är 140 kvadratmeter stor, och ligger en bit upp i backen med utsikt över Östers täta träbebyggelse. Elin och Magnus håller som bäst på att måla om och renovera i huset.

– Vi har väl alltid tyckt att det varit fint här när man gått runt. Både huset och själva läget. Det är ganska skyddat men ändå nära till allt, säger Magnus.

Både han och Elin är uppvuxna i Söderhamn, men det var inte givet att de skulle bosätta sig här. Magnus pluggade i Linköping i flera år och under en period bodde de där tillsammans. Nu jobbar Magnus på Trafikverket i Gävle och Elin på Systembolaget i Söderhamn.

– Hade vi inte haft en anknytning hit så hade vi inte flyttat tillbaka och hade det inte löst sig med jobb hade vi väl fått flytta någon annanstans, säger Magnus.

Flytten till Söderhamn gick i våras, och den första tiden bodde paret i en hyreslägenhet på Kungsgatan. I november fick de span på villan genom internetsajten Hemnet.

– Det var fler som var intresserade men det blev ingen budgivning. De andra drog sig ur, så vi blev ensamma på det, säger Elin.

Vad de fick betala för villan vill hon och Magnus hålla för sig själva. Men priset spelade naturligtvis in i beslutet att slå till.

– Det är klart det är avgörande vad det kostar. Man vill ju inte ha något man inte har råd med, säger Magnus.

Att det här med vad man har råd med kan har han blivit varse.

– Jag har pratat med några i min gamla klass från Linköping. Några jobbar på Scania i Södertälje och får bara en liten lägenhet för det vi får ett hus för. Det är ju otrolig skillnad, säger Magnus.

Vad får ni här i Söderhamn som inte de får?

– Man får närhet till natur, vatten och skärgård. Allting finns här fast i mindre skala, säger Magnus.

Blir ni förvånade över att man får mest villa för pengarna här i staden?

– Ja, lite. Jag trodde inte att Söderhamn skulle vara det ställe där man fick mest hus. Det ligger ändå en del ute på Hemnet, men man har ju hört att Faxeholmen rivit en massa hus, säger Magnus.