Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus och Annika vann "Let's dance"

"Let's dance" har fått sitt fjärde vinnarpar. Det blev Magnus Samuelsson och Annika Sjöö som dansade hem finalen på fredagen.
- Det trodde jag aldrig, jublar världens starkaste man.

Tre månaders danskamp är avgjord. Sent på fredagskvällen stod det klart att den röda glasskon, som utgör förstapriset i tävlingsprogrammet "Let's dance", går till Magnus Samuelsson och Annika Sjöö.
- Jag är så otroligt glad. Nu vill jag bara vila upp mig, jag är enormt trött i kroppen, säger Magnus Samuelsson och kramar om en storgråtande Annika Sjöö, som äntligen har fått sin trofé.
Om det var deras tredje nummer, showdansen, som avgjorde finalen i tv-huset vid Gärdet i Stockholm går inte att säga säkert, men det är heller inte särskilt otroligt. Magnus och Annika framförde en lekfull men välkoreograferad dans utklädda till figurer ur "Djungelboken", och fick strålande omdömen av jurymedlemmarna Maria Öhrman, Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving.

Juryn snålade inte med poängen till något av paren, men i slutändan var det ändå tittarna som satt bänkade framför tv-apparaterna som avgjorde vilka som var bäst genom att telefon- och sms-rösta på sina favoriter. Att det blev världens starkaste man som knep segern är kanske inte så förvånande om man ser till både TV 4:s och kvällstidningarnas webbundersökningar, som inför fredagen rankade honom högst. Laila Bagges 53 kilo vägde helt enkelt för lätt mot Magnus Samuelssons 145. Det är nog många som håller med Tony Irving om att den otymplige kampsportaren är den som utvecklats mest under sin tid i programmet.

Men att komma tvåa är inte fy skam det heller, och Laila Bagge och Tobias Wallin fick ju faktiskt idel hyllningar av juryn för sina danser, varav den sista var ett sentimentalt nummer, spektakulärt med både höga lyft och vågade kast. De var märkbart tagna inför slutomröstningen.
- Det känns bra. Magnus är så otroligt populär, både bland killar och tjejer, säger Laila Bagge efteråt.
Om segraren kommer erbjudas att tävla i den internationella danstävlingen Eurovision Dance Contest, som i september hålls i Azerbajdzjan, är ännu inte klart, meddelar TV 4. Fjolårets "Let's dance"-vinnare Tina Nordström tackade nej till att åka till Skottland, så i stället skickade Sverige fyran Danny Saucedo. 

Ninna Prage/TT Spektra