Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Lampert kapten på skutan

30-årige Magnus Lampert från Ilsbo är ny förbundskapten för Svensk Bilsport

När chansen dök upp tvekade han aldrig.

– Det här är en enorm utmaning, säger Magnus som under förra veckan tillträdde sin tjänst

Svensk Bilsport har idag landslag i fyra grenar. Racing, rally, rallycross och karting. Dessutom finns en utvecklingsgrupp i crosskart.

Magnus uppgift är att se till att landslagsförarna får bästa möjliga förutsättningar att köra fort.

– Det handlar om att bygga ett starkare varumärke för landslaget och förstärka profileringen av våra förare. Vi kommer att stötta med resurser, utbildning, utveckling och kunskap inom områden som förarna behöver. Det är något som jag verkligen brinner för och det ska bli riktigt roligt att komma igång och jobba och att göra det tillsammans med landslagskoordinatorerna för respektive gren, säger Magnus Lampert.

Han kommer att få en kombinerad roll som förbundskapten och sportchef med bland annat ansvar för landslagen och landslagskoordinatorerna för respektive gren.

Magnus har fram tills nu främst spelat fotboll och ramlade in på motorspåret av en ren slump.

– För några år sedan träffade jag min barndomskompis Patrik Flodin på gymmet. Vi hade inte setts på några år och när jag berättade att jag utbildat mig till idrottstränare undrade Patrik om jag kunde hjälpa honom, berättar Magnus Lampert.

På så sätt kom Magnus Lampert i kontakt med motorsporten och det ena gav det andra.

– Vi är mycket nöjda med att ha kunnat knyta Magnus till oss. Han har under tre år arbetat för oss i olika projekt kring utvecklingen av förare. Och sedan i höstas har vi tittat på olika lösningar för hur vi kan förbättra landslagsorganisationen. Att det föll på en ung kraft med bra kompetens som vi tror kan tillföra mycket i vår landslagssatsning känns perfekt, säger Thomas Jansson, förbundsdirektör på Svenska Bilsportförbundet.

– Mycket arbete i år kommer gå åt till att sätta strategin för hur vi ska få det att fungera framöver och det görs med förbundet i stort och mer i detalj med koordinatorerna. Men det vi redan sett är att vi vill utöka körträningen. Men inte nödvändigtvis i tävlingsbil utan även hitta andra sätt att träna bakom ratten. Vi kommer även arbeta för att hitt fler tillfällen till läger och andra mötesplatser där förarna kan utbyta erfarenheter över grenarna. Vi arbetar också mycket med Riksidrottsförbundets specialister inom idrottsmedicin, fysiologi, nutrition och mental rådgivning, säger Magnus Lampert.