Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus är politiskt sakkunnig åt Lööf

Ena dagen centerpartistiskt kommunalråd i Solna. Nästa dag politiskt sakkunnig åt näringsminister Annie Lööf.
Det är snabba ryck i 30-årige - nyss fyllda - Magnus Anderssons politiska liv.

Sedan cirka två veckor tillbaka är näringsdepartementet hans arbetsplats. Annie Lööf är departementschefen som är yngre än alla medarbetare. Lööf är 28 och Magnus Andersson alltså 30.

Vad ligger i din roll?

- Att vara med och skriva tal, planera resor, med mera. Som minister blir du väldigt situationsstyrd. Det blir min uppgift att försöka "se" var Annie behövs och ger mest effekt vid olika tidpunkter. Och jag kommer ganska ofta att resa med.

Magnus Andersson har redan hunnit med åtskilligt på riksplanet. Han har skrivit en bok - Klimatutmaningen - varit förbundsordförande i CUF (Centerns ungdomsförbund) i fyra år och kommunalråd i Solna från årsskiftet fram till för två veckor sedan.

Är du en "höghastighetsmänniska"? Har du bråttom?

- Jag brukar säga att jag är ett "politiskt djur" och jag älskar egentligen den politiska scenen. Nu tar jag ett steg tillbaka, blir tjänsteman och får betrakta politiken från ett nytt perspektiv. Men i grunden kommer jag nog alltid vara en otålig person som hellre hoppar på ett tåg i rörelse än stannar kvar på perrongen.