Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magisk avslutning på Kvarnudden

Träffpunkten på Kvarnudden sparade inte på krutet när det i onsdags var dags för avslutningsfinal. Fika, bad och en trollkonstnär stod på schemat och som avslutning delades det ut glass till alla barn.

Under juli månad har barnsång, skratt och trivsel tagit över Kvarnudden i Holmsveden. Allahar varit välkomna och träffarna har varit schemalagda efter bussarna, för att så många som möjligt ska ha haft chansen att vara med. Och ryktet om trevliga sångstunder och god fika har spridit sig.

Läs också: Nu delas miljoner ut till integration – 31 ansökningar beviljade

– Min syster var här förra veckan och sjöng barnsånger med sina barn, säger Klara Vegerfors.

Hon sitter vid ett utav borden och fikar tillsammans med barnen Julien och Matteo, barnens mormor och morfar och barnens pappa. Som småbarnsförälder tycker hon att aktiviteter som träffpunkten på Kvarnudden är viktiga.

Läs också: Nu har vilda västernfesten på Moose River Range fått en egen utomhusscen

– Barnfamiljer vill ha nära aktiviteter där man kan komma ut men där det samtidigt inte behöver bli ett så stort projekt. Här kan man träffa andra familjer och knyta kontakter med andra föräldrar, säger hon.

När det i onsdags var dags för finalen, hade arrangören Carin Gisslen Schönning bjudit in trollkonstnären Jakob Ljungkvist - Leffler. Barnen häpnades av trolleritricken, skrattade av förtjusning när bollar försvann, och tjöt av pinsamhet när magikern trollade fram ett par kalsonger.

Läs också: En magisk ledighet

Kusinerna Hedda Liliegren och Liv Richter Liliegren är på semester i sommarstugan i Holmsveden. Tillsammans med sina syskon och mammor har de tittat på trollkonstnären.

– Vi har vetat om fikan på onsdagar men att det skulle vara en trollkar här idag blev en överraskning för oss, säger mamma Charlotte Liliegren.

Efter trollerishowen stod ett dopp i sjön på schemat. Barnen hoppade, plaskade och stod på händer medan föräldrarna satt på land med vakande blickar.

Som avslutning på en heldag av firande fick alla barnen glass att festa vidare på.

– Man mår så bra av att få göra något för andra människor, säger Carin Gisslen Schönnnig.

Hennes förhoppning är att fortsätta med träffpunkten nästa sommar men mycket hänger på om det finns frivilliga som vill ställa upp som volontärer.