Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Madonnan på plats vid Vågen

Madonnaskulpturen är avtäckt och nu tittar hon mot Bollnäs kyrka med en stadig blick. På lördagen avtäckte landshövding Barbro Holmberg konstverket vid Bollnäs södra infart vid sjön Vågen. Konstnären själv – Diana Andersson – sken i kapp med solen efter två års arbete med konstverket.

Många nyfikna kom till invigningen av Madonnastatyn. Med Vågen som en stilla kuliss och en sol från vacker hösthimmel invigdes konstverket till Ungdomsorkesterns toner Lady Madonna.

- Madonnan ska påminna oss alla att vara snäll, att handla i godhet och oegennytta, sade konstnären Diana Andersson. Dagen till ära hade konstnären utsmyckat sig med en rosa kattmössa. För effekten och godhetens skull hade hon även låtit sy upp några lurviga kattmössor till sina vänner, så det blev en ovanligt färggrann invigning.

Läs mer om invigningen av Madonnan vid Vågen och rosa kattmössor samt konstverkets anknytning till Bollnäs i måndagens Ljusnan.