Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Madonna tillbaka efter 19 år

/

Det var 19 år sedan sist.

I helgen har en ny generation möjlighet att se the Queen of Pop på svensk mark när Madonnas framgångsrika turné Sticky and Sweet intar Ullevi.

Annons

Nästan två decennier har passerat sedan popens kvinnliga frontfigur Madonna Louise Ciccone, 50, höll en konsert i Sverige. Då med sin Blond Ambition-turné den 30 juni 1990 på Eriksbergsvarvet i Göteborg, där hon iförd strutformad bh sjöng hits som "Express yourself", "Like a Virgin" och "Vogue".
Förutom ett kort framträdande på MTV-galan i Stockholm 2000, där hon framförde låten "Music", har de svenska fansen varit svältfödda. Tills nu.

and Sweet når Göteborg för två konserter på ett utsålt Ullevi på lördag och söndag. Trycket på biljetterna var stort och de dryga 55 000 biljetterna per kväll var slut inom ett dygn efter släppet.
- Både för oss och för publiken är det väldigt efterlängtat att hon kommer hit. Hon är enormt stor för oss och har mycket svenskar omkring sig, säger Helene Wigren på skivbolaget Warner Music som bland annat syftar på stjärnans återkommande samarbete med regissören Jonas Åkerlund.
Åkerlund regisserade nyligen videon till aktuella singeln "Celebration" i Italien.
Även för konsertarrangören Live Nation är popdivans besök en efterlängtad höjdpunkt.
- Madonna är en av världens absolut största nu levande artister. På så sätt känns det jättespännande att få hit henne. Det är en hel generation som inte hann med förra spelningen 1990 som nu har vuxit upp och får chansen att se henne live. Hon är en ikon, säger Carolina Setterwall på Live Nation.

är enligt arrangörerna den mest ekonomiskt framgångsrika turnén för en soloartist någonsin och den inte sällan risade livesångerskan Madonna har fått lysande recensioner.
Sticky and Sweet startade i USA 2008 och popdrottningen och hennes entourage besökte 58 städer och sågs av 2 350 285 åskådare i Europa, Nord- och Sydamerika i fjol.
Också nypremiären i London för drygt en månad sedan blev en succé.
Svenska Robyn var Madonnas förband under flera av USA-spelningarna i fjol, men på Europaturnén har hon avlösts av den världsberömde dj:n och musikproducenten Paul Oakenfold.
Oakenfold har även varit med och producerat singeln "Celebration", från samlingsplattan "Celebration" som släpps den 29 september.

bara varit en framgångssaga. När scenen skulle riggas inför konserten i franska Marseille rasade scenbygget och två medarbetare omkom.
Madonna besökte personligen deras familjer, och konserten ställdes in. I måndags började byggnationen av samma scen på Ullevi.
För Göteborgs stad innebär ett besök av en artist av Madonnas dignitet en våg av arrangemang och intäkter.
- Det här är fantastiskt viktigt för oss. En helg med Madonna på Ullevi innebär 150-200 miljoner kronor i intäkter för staden. Det är ett otroligt viktigt evenemang för hela turistnäringen i staden, säger Leif Nilsson, vd för Göteborg & Co.

Mer läsning

Annons