Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Macken i Vallsta slår upp portarna igen

Macken i Vallsta blir komplett igen. På måndag slår Robert och Jessica Wennerholm - javisst, de är gifta - upp dörrarna till en alldeles nyrenoverad och fräsch butiksdel. Den officiella nyinvigningen äger rum i mitten av december.

Affärsbröderna Samson i Vallsta fortsätter, genom sitt för cirka ett år sedan bildade bolag Vallsta Macken AB, att äga anläggningen och se till att det finns bensin från Qstar i pumparna.

Det är också ägarbolaget som svarat för den omfattande renoveringen av butiken, som i princip blir helt ny.

Två heltider, Jessica Wennerholm plus en anställd, ska sköta butiken. Robert Wennerholm, som i dag också är helägare till Vilan hotell & restaurang i Orbaden, ska dela sin tid mellan macken och Vilan - som också har en heltidsanställd.

Under fredagen kom kaffeautomaten, djupfryst kaffekoncentrat plus hett vatten, på plats. Ljusnan provfikade - aaah, riktigt gott ju.

Butiken innehåller det mesta: Matlådor, sallader, mackor, dvd-filmer, bilprodukter, tidningar. Korv och hamburgare? Jamen, självklart. Bensinpumparna är nya, taket ovanför pumparna har höjts och tvätthallen är nyrenoverad den också.

Jessica från Hudiksvall och Stockholmaren Robert träffades för fyra år sedan. Jessica var på släktträff. I Orbaden. Aldrig har hon hängt så mycket i baren som den kvällen. För i baren jobbade Robert. Ljuv musik uppstod i deras hjärtan, de blev ett par och i maj gifte de sig.

- Vi har fått många ryggdunkar av Vallstaborna, säger Robert. De tycker förstås att det är bra om det satsas på orten. Vi är ju också ortsbor som känner att hjärtat är med.

Robert har gjort en kalkyl.

- Vi behöver nå tre miljoner kronor i omsättning, säger han. Då fungerar det.