Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Macken i Stocka kan öppna redan i sommar

– I sommar öppnar macken i Stocka, det lovar vi, säger Stocka byaråds ekonomiska förenings interimsstyrelse.

På torsdagen fick Stockaborna ett glatt besked från länsstyrelsen: Stocka byaråds ekonomiska förening har fått 245 000 kronor i investeringsstöd till satsningen på en kooperativt ägd mack som ska ligga bredvid mataffären Kajutan.

– Det är jätteroligt, det här betyder mycket för byn, säger Eva-Marie Bäcklund, ledamot i föreningen.

Det är den första mack i Gävleborg som fått ta del av det extra investeringsstöd till drivmedel som regeringen beslutat om.

Bygglovsansökan är inlämnad i veckan. Enligt föreningen har de fått positiva signaler från alla kommunala instanser, så därför vågar de sticka ut hakan och lova att Stockaborna kan tanka på hemmaplan i fortsättningen.

Macken ska ägas tillsammans av de bybor som vill vara med. Andelarna i macken kostar 500 kronor och intresset finns för 300 andelar till ett värde av 150 000 kronor.

– Vi har många små företagare som behöver en mack på nära håll, säger Christer Sundgren, kassör i föreningen.

I veckan ska föreningen ordna ett stormöte i byn om macken. Alla på plats tror på att satsningen kommer att löna sig. De framtida vinsterna ska delas ut till alla delägare.