Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M har åstadkommit en hel del

Jan Lahenkorva (S) undrar vad vi moderater tyckt politiskt de senaste åren, och om vi tyckt någonting över huvud taget. Jag tror inte det undgått någon! Ingvar Persson (M), gruppledare, har ganska nyligen i en insändare redovisat detta. Vi moderater har i många år haft orden utveckling och framtidstro som ledstjärnor.

Annons

Kommunen borde till exempel ha tillåtit utveckling av affärsverksamhet på Brotorget, utveckling av en helt ny miljövänlig stadsdel på SJ området, utveckling av provkök på Nytorp, utveckling av campingen på Långnäs, utveckling av slakteriverksamhet, tillåta utveckling av skolan Lust & Lära, med mera. Det är nämligen viktigt att tillåta andra att göra, och att vi har arbetstillfällen i kommunen. Att som (S) med flera sitta i majoritet, sänka ekonomin i botten så totalt, inte lägga några förslag (annat än att höja skatten) och sedan beskylla oppositionen för att inte föreslå saker är därmed lite väl magstarkt. Dessutom är det majoritetens ansvar och ta de beslut som krävs!

Sedan efterlyser kommunalrådet Marie Centerwall (S) statliga satsningar i en insändare. Hon kan väl börja med att ifrågasätta om alla satsningar ska ske efter kusten och inte någonting alls i inlandet, eftersom inlandet i och med detta börjat dräneras. Om inte våra ledande politiker värnar oss i inlandet, vem ska då göra det? Många satsningar sker via region Gävleborg där Marie sitter i styrelsen. Där finns bl.a. de påverkansmöjligheter hon efterlyser, men dessa verkar hon inte ta tillvara på. Varför?

Nej, vad Bollnäs kommun behöver nu är en ny kommunledning som tar stort ansvar för ekonomin, och som ger många möjlighet att utveckla och utvecklas i kommunen. Får den här politiken fortsätta finns snart ingenting kvar.

Åsa Äng Eriksson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel