Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(M)-fråga om Flästa Källa

Varför händer inget för att lösa problemen för företaget Flästa Källa – och vad tänker kommunstyrelsens ordförande (Olle Nilsson Sträng) göra i ärendet?

Det undrar oppositionsrådet Ingvar Persson (M) i en enkel fråga till Olle Nilsson Sträng.

Tiden håller på att rinna ut för Flästa Källa, som vill tappa mineralvatten från kommunens vattentäkt utanför Arbrå, konstaterar Ingvar Persson i sin skriftliga fråga:

Att Flästabygden "haft oturen att ha en källa med vattenkvalité av absolut högsta klass", som förser stordelen av befolkningen i kommunen med vatten, har lagt en mer eller mindre död hand över bygden, anser Persson.

- När nu en del idérika personer har kommit på tanken att tappa vatten på flaska och skapa många arbetstillfällen, verkar det också bli stopp. Vad är det för samhälle vi skapat? undrar han.

Persson hänvisar också till ett yttrande från länsstyrelsen om att en reservvattentäkt för kommunen skulle kunna lösa problemet:

- En reservvattentäkt skulle kunna skapas norr om Arbrå kyrka, har det sagts, men inget händer, avslutar Persson.