Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyssna på Monica Törnells nya låt här – en cover som rör folk till tårar

Releasefesten för nya skivan blev uppskjuten, men nu är i alla fall den första singeln från Monica Törnells Understanding eye ute. Det är en cover på Rare Birds låt Sympathy från 1969.

Annons

TV: Hör Monica Törnells tolkning av Sympathy här:

– Jag har tyckt om låten ända sedan jag första gången hörde den och tänkt att jag vill spela in den, säger Monica Törnell om varför hon valt just den låten.

Sympathy har ett budskap om att det är en orättvis värld där vi måste ha sympati med varandra. Ett budskap som Monica Törnell tycker är minst lika aktuellt i dag som när låten skrevs.

– Jag tycker alltid det här budskapet är aktuellt och bra. Speciellt nu efter demonstationerna i Göteborg i helgen, säger hon.

Läs också: Monica Törnell släpper efterlängtad skiva: "Nu fick jag chansen att göra precis det jag ville"

Reaktionerna från de som hört låten har inte låtit vänta på sig.

– Många säger att de är rörda till tårar, säger hon.

Låten är den första som släpps från hennes kommande album Understanding eye. Innan skivan släpps i sin helhet kommer ytterligare två låtar att släppas. När skivan får release är inte helt klart ännu men Monica Törnell hoppas att det blir snart.

– Jag är otålig. Det blir man när man är klar med något, säger hon.

Läs också: Monica Törnells releasefest tvingas flytta fram

Läs också: Monica Törnell: Livet blev inte som det skulle