Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysell inte en nöjd tvåa

Jerker Lysell, Rehn och Gustav Bergman Ravinen utkämpade en tuff strid om segern i gårdagens Silva Leaguesprint i Luleå.
Bergman vann med större orienteringssäkerhet som vapen medan Jerker var kritisk till sitt eget lopp.

Annons

– Jag såg inte snitslarna på väg till startpunkten, kom lite snett och tappade några sekunder redan där.

Bollnäskillen är redan VM-klar på i sprint tillsammans med Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, som avstod sprinten igår.

Han var vid varvningen när en tredjedel återstod två sekunder efter Gustav Bergman och sju efter i mål.

– Jag hade inte rätt koncentration och fortsatte tappa sekunder på misstag som egentligen var helt onödiga, sa Jerker vid en kort analys av loppet direkt efter målgången.

I dag lördag avgörs nästa sista deltävlingen i Silva League, en medeldistans mellan Luleå och Boden. Jerker måste vinna för att ha chans till totalseger på söndag.

– Jag gör mitt bästa och hoppas att jag inte känner något i en hälsena som ömmat en del efter träning och tävling sista tiden, säger Jerker Lysell.

Hans klubbkompis Kristin Olovsson fick något av ett genombrott igår kväll med tredje plats i D20 37 sekunder efter Frida Jönsson-Hellstadius, Södertälje-Nykvarn.

Tvåa var fjolårets silvermedaljör i junior-VM Sara Hagström, Falköping men före Frida Sandberg, Säterbygden, flerfaldig medaljör i junior-VM.

– Jag funderar inte på junior-VM i år. Kanske nästa år eftersom att jag höjt min standard mycket denna vår och har ett år kvar i juniorklassen, konstaterar Olovsson