Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysell inte en nöjd tvåa

Jerker Lysell, Rehn och Gustav Bergman Ravinen utkämpade en tuff strid om segern i gårdagens Silva Leaguesprint i Luleå.
Bergman vann med större orienteringssäkerhet som vapen medan Jerker var kritisk till sitt eget lopp.

– Jag såg inte snitslarna på väg till startpunkten, kom lite snett och tappade några sekunder redan där.

Bollnäskillen är redan VM-klar på i sprint tillsammans med Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, som avstod sprinten igår.

Han var vid varvningen när en tredjedel återstod två sekunder efter Gustav Bergman och sju efter i mål.

– Jag hade inte rätt koncentration och fortsatte tappa sekunder på misstag som egentligen var helt onödiga, sa Jerker vid en kort analys av loppet direkt efter målgången.

I dag lördag avgörs nästa sista deltävlingen i Silva League, en medeldistans mellan Luleå och Boden. Jerker måste vinna för att ha chans till totalseger på söndag.

– Jag gör mitt bästa och hoppas att jag inte känner något i en hälsena som ömmat en del efter träning och tävling sista tiden, säger Jerker Lysell.

Hans klubbkompis Kristin Olovsson fick något av ett genombrott igår kväll med tredje plats i D20 37 sekunder efter Frida Jönsson-Hellstadius, Södertälje-Nykvarn.

Tvåa var fjolårets silvermedaljör i junior-VM Sara Hagström, Falköping men före Frida Sandberg, Säterbygden, flerfaldig medaljör i junior-VM.

– Jag funderar inte på junior-VM i år. Kanske nästa år eftersom att jag höjt min standard mycket denna vår och har ett år kvar i juniorklassen, konstaterar Olovsson