Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysell haffad av polis efter nakenchock

Jerker Lysell skulle "lattja till det för brudarna" i orienteringslandslaget.
Då näckade han uppför en kulle i italienska Asiago – och haffades av polis.
– De såg inte humorn i det hela, säger Jerker Lysell.

Att han är Sveriges kanske mest frispråkiga orienterare är ingen hemlighet. Nu är sprintspecialisten Jerker Lysell också rikskänd för att ha visat lite för mycket hud i de italienska bergen.

– Det var ett halvfånigt skämt som var en kul grej för att få tjejerna på bra humör. Men det blev lite bättre än vad vi hade hoppats på, säger Frelugasonen, som är på träningsläger med landslaget inför VM som går i byarna Lavarone och Asiago i juli.

Det var i förra veckan som Jerker Lysell och Filip Dahlgren skulle skoja till det för tjejerna i truppen. Efter ett träningspass körde duon, tillsammans med Fredrik Johansson, ifrån tjejerna som låg i den bakomliggande bilen.

Sedan hoppade Jerker Lysell och Filip Dahlgren ut ur bilen och satte full fart över en gräskulle – spritt språngande nakna. Men Fredrik Johansson, som skulle hämta upp duon på andra sidan kullen, dröjde och grabbarna började ana oråd.

Mycket riktigt hade Fredrik Johansson också stött på problem. En polispatrull hade nämligen uppmärksammat nakenstrecket.

– Då springer vi upp för kullen igen, till stället där vi blev avkastade. Då kommer Fredrik där med polisen bakom med blåljusen på. Vi stod där och undrade vad fan vi skulle göra, säger Jerker Lysell.

Polisen vinkade till sig den nakna duon – som fick sig en liten avhyvling.

– Fredrik satt där alldeles intill och vi undrade "vad har de gjort med Fredrik?". Han såg nästan lite förbannad ut. Vi stod där nakna och började prata med Fredrik – "ska vi klä på oss eller stå här nakna och diskutera?", säger Jerker Lysell.

– Vi klädde på oss och började prata med polisen på något påhittat språk. Polisen pekade på oss båda och sade "50 euro". Vi fick punga upp våra kronor som gick direkt till fredagsnöjet med respektive fruga. Det gick inte direkt till statskassan i alla fall, fortsätter han.

Polisen följde sedan efter grabbarna i en halvtimme, hela vägen tillbaka till Lavarone där de bor.

– De verkade väldigt bittra och såg inte humorn i det hela, säger Jerker Lysell.

Vad sade lagkamraterna efteråt?

– De tycker bara att allting är kul. Det är ju inte de som drabbats av det. Men jag kan bjuda på det. Det är inte varje dag man toppar Expressen och Aftonbladet före Premier League och ishockey-VM.

Blev du nervös när du stod där med poliserna?

– Det sket väl jag i. Ska jag vara ärlig så brydde jag mig inte så mycket, det var egentligen bara roligt. Nä, det ska nog till värre saker för att jag ska bli nervös.