Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysell fick liten revansch

I den avslutande JVM-stafetten fick Jerker Lysell en liten revansch.

Han var snabbast av alla på första sträckan – men tyvärr i fel lag.

– Med bättre resultat tidigare i veckan, hade jag tagit guld med förstalaget, sade Lysell efter en fjärde plats med andralaget.

Till slut fick talangen från Rehns BK visa att han ändå hör hemma i världens juniorelit.

I Val Canali visade Jerker Lysell sina kvaliteter som startman för det svenska andralaget.

– Jag tog det lite lugnt i början, hängde på tåget långt bak. Sedan sprang jag ifrån alla på slutet, det var inte så märkvärdigt. Men visst kändes det som en liten revansch ändå, sade Jerker Lysell, som inte direkt var nöjd med sina tidigare resultat (placeringar runt 30:e plats) under JVM-veckan i Italien.

– Nä, hade jag vunnit sprinten så hade jag varit nöjd. Nu är det ju svårt, när man underpresterar på alla distanser utom sprinten.

20-årige Jerker har nu en höst kvar av sin tid som junior, men redan nu planerar han för de första senior-stegen.

– Jag har snackat med landslagsledningen om att skippa H20 i O-ringen i O-ringen och springa i elitklassen i stället. Det ger mig mer med masstart och en sprintsträcka, särskilt som kommer att göra full satsning på just sprinten som senior.