Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysell: "Ett stort skämt"

Jerker Lysell kunde inte följa upp söndagens EM-succé.
Bollnäs orienteringsstjärna bröt medeldistansfinalen i Portugal.

På söndagen tog Jerker Lysell, mirakulöst nog, EM-silver på favoritdistansen sprint. På måndagen var det dags för final på medeldistans – men då var krutet och energin slut för Rehns BK:s stjärna.

– Jag gjorde några misstag och blev rejält trött. Jag fick också ont i hälsenan så jag valde att bryta. Jag sprang för sakta och låg för dåligt till och skulle ha kommit in på en skitplacering om jag fortsatt, säger Jerker, som tror och hoppas att hälsenan kommer vara bättre på onsdag.

– Tror att det bara är nån nerv eller blodkärl som kommit i kläm eller går av. Ingenting farligt, det gör bara ont, en svidande smärta som kommer och går.

Sverige har 12 herrlöpare med ner till Portugal, men bara sex av dem kommer att få springa stafett. Nu hoppas Jerker på mästerskapsdebut i den disciplinen.

– Jag hoppas att en extra vilodag kan hjälpa mig, jag har ju visat i sprinten att formen finns där. Nu ska jag återhämta kroppen.

Sedan, när mästerskapet är över, räknar Jerker kallt med att slippa återvända till södra Portugal för fler mästerskap.

– Det är ett stort skämt hela processen här nere. Allt är fel och de ringer runt och frågar hur man ska göra. De kommer aldrig få arrangera någonting stort något mer, säger han.

Hur illa har det varit?

– Det är det sämsta jag varit med om, det här är sämre än KM i Hälsingland. Kontroller sitter fel med 50 meter, eller så har nån restaurangägare flyttat dem, men finalerna har varit okej i alla fall. Men man lär ju inte springa nåt mer EM eller VM i södra Portugal.