Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lysell blågul komet?

Rehns BK:s Jerker Lysell tävlar vanligtvis i den äldsta juniorklassen.

Under O-ringenveckan antog 20-åringen utmaningen att tävla mot seniorstjärnorna.

– Han har en väldigt hög högstanivå och en vinnarinstinkt, ett spännande namn för framtiden, konstaterar förbundskapten Marita Skogum.

– Sista loppet var jag helt slut i kroppen. Jag är helt enkelt inte van vid så många tuffa långdistanser, förklarar Jerker som slutade på en hedersam 19:e plats i det 80 man starka startfältet.

– En tredjedel av banan gick bra idag och jag är lite besviken över att jag tappade några placeringar.

Veckans höjdpunkt var tisdagens sprinttävling. Jerker sprang in som femma, bara tre sekunder från tredjeplatsen.

– På sprintdistansen har han kapacitet att utmana de allra bästa, berömmer Marita Skogum, förbundskapten för seniorlandslaget.

På söndag ska Marita ta ut de löpare som får springa VM i Ungern i mitten av augusti. Riktigt så snart får inte Frelugasonen dra på sig den blågula tröjan i ett världsmästerskap.

– Inte i år, men till kommande mästerskap kan han bli en löpare att räkna med. Han vågar kliva på. Han är modig, avslutar Marita med ett leende.

Däremot kan andra landslagsuppdrag bli aktuella inom en snar framtid. 5-9 augusti avgörs Euromeeting, dit de bästa löparna närmast utanför VM-laget tas ut, i schweiziska Muotatal.