Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckligt lottade i Bollnäs

Folkpartiets Peter Nordebo träter i insändare (10/2) på Socialdemokraternas Jan Lahenkorva om att inte Lust & Lära får möjlighet att informera på kommunens skolor.

Det är ynkligt. Folkpartiet har under tre års tid haft stort inflytande i BUN genom att Ingrid Hammarberg varit nämndens vice ordförande. Folkpartiet har tillsammans med Socialdemokraterna tungt ansvar för vad som händer och inte händer med den kommunala skolan.

I centrala Bollnäs finns två 7–9-skolor. Den ena skolan är kommunal och finns på Granberg. Den andra är friskolan Lust & Lära. Båda skolorna är bra skolor, med engagerade lärare som har stöd av hängivna rektorer. Vi i Bollnäs är lyckligt lottade att det ser ut på detta viset.

Lust & Lära är sin egen huvudman, med ett fokus, skola. De ordnade snabbt och elegant väl anpassade lokaler i attraktivt läge, med närhet till bussar, järnväg, badhus och sporthall.

Granbergsskolan har kommunen som huvudman. I kommunen bestämmer just nu en majoritet där S och FP finns med. Där har ännu inget hänt med löftet till den kommunala skolan, om att flytten till Granberg var tillfällig och att de inom två år skulle få återvända till en nyrenoverad skola på Gärdet. Åren går…

Centerpartiet tycker att det är bra med valfrihet. I valfrihet förändras verksamhet med dynamik. Lust & Lära sticker ut som ett utmärkt exempel på denna valfrihet. Vi är också stolta över den kommunala skolan på Granberg som gör ett mycket gott arbete. För Centerpartiet är det självklart att valfriheten ska vara just valfrihet. Där verksamheten får visas och presenteras öppet. Här har Lahenkorva desperat stängt dörrar.

Lika självklart är det för Centerpartiet att vi som kommun ska ta matchen för den kommunala skolan. Det duger inte med ett läge på sidan om. Då först är valfriheten verklig och positiv. Då först uppstår dynamik. Här sviker Folkpartiet gruvligt.

För Centerpartiet är det skrämmande att samarbetet mellan S och FP fungerar så illa när det gäller skolan. Lika skrämmande är att de går så gulligt hand i hand när de ska skynda på att göra av med stora kommunala pengar på en bandyhall.

Bengt-Olov Renöfält

gruppledare Centerpartiet Bollnäs.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel