Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckliga studenter strålade ikapp med solen

 
Student 2016
Visa alla artiklar

Årets studenter från Torsbergsgymnasiet möttes av en fond av jublande släktingar och vänner när de kom glidandes in mot studentbalen.

Se alla bilderna här: Se bilderna från Torsbergsgymnasiets studentbal här

Utanför entrén till Scandic hotell i Bollnäs hade hundratals personer samlats i det strålande solskenet för att se ekipagen rulla in, det ena mer spektakulärt än det andra.

Sportbilar, veteranfordon, snoddaståg, ismaskin och militärbuss var bara ett axplock av alla olika slags fordon som lämpade av lyckliga studenter.

Men först av alla var värdinneparet Emma Bäck och Izabel Eriksson. På en kärra dragen av svartklädda män och ackompanjerade av trumslagare eskorterades de fram av någon slags dansande asiatisk drakfigur.

Läs också: Ett litet sommartecken – bal på Nytorp

Kamerorna smattrade när de ställde de upp vid huvudingången för att göra sig redo att ta varje blivande student i hand innan de klev vidare in till festen som väntade därbakom.

– Det här känns jätteroligt, sa Izabel Eriksson medan hon väntade på att övriga studenter ska börja trilla in.

Axel Klang och Jonas Käller kom åkandes till balen på en ismaskin. Efter att de tagit sig ner från den, tagit hand med värdinneparet gick de båda ut på hotellets baksida för att insupa stämningen och njuta av stunden i väntan på middagen.

– Det här känns roligt. Men vad som kommer hända efter det här vet jag inte, sa Jonas Käller.

Läs också: Historisk studenkvartett på friskolan Naturlära

En annan student med likartade känslor var Erik Hedblom som tillsammans med ett gäng klasskompisar tog en gruppbild i skuggan av några träd.

– Det känns bra att snart vara klar med gymnasiet, så man kan börja jobba. Och dra söderut, sa han.

På bryggan nere vid Varpen ställde estetklassen upp sig för en gemensam gruppfotografering.

Det tog inte många minuter innan känslorna svallade över och uppställningen spårade ur.

Titta också på: Här är bilderna från Höghammars bal

Galna miner, roliga gester och utstuderade poser varvades om vartannat. En av eleverna som tog plats längst fram på gruppbilden var Alva Degerfeldt.

– Skönt. Det här är så sjukt kul, sa hon.

Hennes vänninna och klasskamrat Rebecka Harper höll med.

– Nu ska vi fira, leva livet och ha lite framtidsångest, sa hon.