Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat läger trots vädret

I helgen invaderades Hölick av en massa handbollsspelare. Det var Strands IF som hade upptakt för seniorer och äldre ungdomar i Skärgårdslägret.
– Vi mjukstartade förra året med ett skärgårdsläger för B-pojkarna. Det blev väldigt lyckat och i år utökade vi lägret till att omfatta allt från seniorer till D-ungdom, säger Olle Skoglund, initiativtagare till Skärgårdslägret.

Lägret inleddes i fredags då B-ungdomarna körde igång. På lördagen kom övriga lag ut och sammanlagt deltog 110 handbollsspelare i lägret fördelade på 30 seniorer och 80 ungdomar.

– För att berika föreningens ledare och spelare hade vi anlitat förr Strandspelaren elittränaren Stefan Burman, tidigare tränare för Djurgårdens herrar och Skurus damer., säger Olle.

Vädret var inte det bästa under lägret, speciellt inte under lördagen då regnet öste ner och det var väldigt blöta handbollsspelare som ändå, gladeligen, körde dubbla pass. Avslutningsdagen blev bättre och lägret avslutades i solsken.

På seniorsidan tog såväl damerna som herrarna ett kliv uppåt i seriesystemet och den här säsongen spelar damerna i division 2 och herrarna i division 3, och Skärgårdslägret var uppskattat av såväl spelare som ledare.

– Ett perfekt "komma-igång-läger", tyckte damlagets tränare Marie Allgulander.

Även herrarnas tränare Bengt Holmberg var nöjd.

– Det var kanon. Jag hoppas att det här har kommit för att stanna, sa Bengt.