Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckat fiske för edsbytrio

Under en vecka har en trio killar från Edsbyn varit på fisketur i Nordnorge. En fisketur med framgång då killarna plockat upp flera riktigt stora fiskar, både torsk och hälleflundra. Den största en hälleflundra på 22 kg.

Annons

Edsbytrion består av Thomas Bergkvist, Jörgen Eklund och Johan Mellström. Det är andra gången de är i Nordnorge och fiskar. Första turen i våras gav blodad tand.

- Det är sjukt bra fiske här, förklarar Thomas Bergkvist.

Grabbarna finns 150 mil hemifrån Edsbyn. I Havöysund ett fiskeläge på ön Havöya i nordligaste Numera med broförbindelse med fastlandet. Det är också ett av hurtigrutens angöringshamnar.

Under veckan har de varit ute och fiskat med gott resultat. Största fisken tog Thomas Bergkvist, en hälleflundra på 22 kg. Därutöver blev det en hel del torsk. Även de riktigt stora.

Jörgen Eklund fick upp en torsk på 19 kg och Johan Mellström en på 18 kg.

De största av fiskarna sattes varsamt tillbaka i havet då de inte passar som matfisk.

Men utöver bamsingarna fick edsbytrion en hel del fin matfisk också och kommer hem med såväl torsk- som hälleflundrafiléer.

- Man får numera inte ta med sig hur mycket som helst. Fisket har blivit så populärt bland svenska att det är maximerat hur mycket fisk man får ta med sig hem. Och det är 15 kg filéad fisk per person, berättar Thomas Bergkvist.