Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad start i Delsbo

Mitt Hjärtas ridsportanläggning i Delsbo stod värd för sin första terrängtävling på fredagen.
Dessutom fanns landslagstränaren Lena Bredberg på plats för att coacha ryttarna.

På förmiddagen fanns möjlighet att träna för landslagstränaren Lena Bredberg och detta lockade hela 24 ekipage. Lena har varit inblandad i en satsning på fälttävlan under flera år och har bland annat följt systrarna Klara och Selma Hammarström som är de högst rankade ponnyryttarna i Sverige i just denna gren.

De båda syskonen tränar för andra året i rad på Irland och målet för säsongen är glasklart, medalj på Europeiska Mästerskapen.

Lena, du var ju även stildomare under själva tävlingen, kunde du se att träningen gett resultat?

– Ja, så klart, det gick ju mycket lättare för dem som deltog i träningen också.

Du som sett så många banor, både i Sverige och utomlands, hur bedömer du den här banans kapacitet, finns det möjlighet att exempelvis arrangera ett SM här?

– Banan är väldigt bra och den möjligheten finns absolut. Nu var det ju byggt för lägre klass idag, bra gjort att börja lätt och låta allt växa fram. Det finns bla två jättefina vattenhinder.

Petronella Persson från Segersta fanns på plats tillsammans med sonen Ville som deltog både i träningen och terränghoppningen i vilken han var en av segrarna.

– Grymt! Vilken anläggning och vilken bana. Absolut den bästa vi sett. Fantastiskt bra underlag som inbjuder till säker och bra ridning. Härligt kuperad, vilket vi saknar i banorna söderut. Jag ger lätt arrangemanget 10 av 10, säger Petronella.

Ville, grattis till segern i din klass, vad blir nästa utmaning för din del?

– Jag ska till Hofors och tävla i slutet på maj.

Varför har du fastnat just för fälttävlan?

– Det är terrängen som är så kul, att få galoppera fritt ute och samtidigt hoppa.

Anna Hammarström driver anläggningen tillsammans sin familj, och hon var nöjd efter premiärtävlingen hemma i Delsbo.

– Ja det har varit jätteroligt Så många som var med på träningen, vi fick skjuta upp tävlingsstarten för att hinna. Vi märker att intresset för sporten bara ökar. Våra egna pojkar Ingemar och så Zack, som bor hos oss tillfälligt har bägge kvalat till högre klass idag och Klara vann två klasser, säger hon.

Hur har det blivit så mycket fälttävlan hos er?

– Ja, alltså vi har ju märkt att det saknats möjligheter, det är ju bra att kunna träna på hemmaplan innan man ger sig ut i större sammanhang. Men alla här satsar inte bara på fälttävlan. Ingemar hoppar mest och hoppas komma med i landslaget där.

Förutom ovan nämnda segrare vann Isabel Andersson, Nansta Sportryttare en klass.