Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad helg för Peter Rosell – dubbla segrar på hemmaplan: "Jag jublade lite"

När Svealands- och Götalandscupen gasade vidare i Bollnäs på söndagen var det bäddat för hemmasuccé. Bollnäs MK:s Peter Rosell hade chans på andra raka segern – en chans han förvaltade väl, efter lite trassel.

Med två andra platser och en vinst i kvalomgångarna tog sig Rosell till semifinal i 2400-klassen som förste man. Därifrån tog han sig enkelt vidare till finalen, som blev rafflade mot slutet.

Rosell ledde från start men hade Rikard Gustavsson, Fjärås MK, i ryggen nästan hela vägen. In på det sista varvet var det många som trodde att Gustavsson skulle ta hem segern, eftersom att Rosell fortfarande hade alternativen kvar.

Läs mer: Dubbelt Hälsingland i dubbelt historisk klass

Men när Rosell bromsade in för att ta alternativsvängen, kunde inte Gustavsson få stopp på sin bil och var på väg upp över bakluckan på Rosell. Gustavssons styrning slutade fungera och i nästa kurva blev han stående i gräset, medan Rosell säkert kunde bärga helgens andra seger.

– Jag fick lite sladd när han körde in i mig, men det gick så sakta så det var ingen fara. Jag blev lite orolig för bakhjulet, att jag skulle fått punktering, säger Rosell och tillägger:

– Jag jublade lite när jag såg att det tog stopp för honom.

Rosell, som även tog dubbeln förra året, verkade ha ändrat taktik från lördagen. Istället för att ta alternativsvängen på första varvet, sparade han den nu till sent i loppet.

Läs mer: Peter Rosell trea i Svealandscupen

– Det där får man ta under resans gång, när man har tagit starten och ser hur stor lucka man har, säger Rosell, som behåller sin fjärde plats i Svealandscupen.

Andraplatsen i klassen gick till Rasmus Olsson från Karlskrona medan Anders Johansson, Team Mikro Bsk, följde upp lördagens andra placering med att bli trea.

I juniorfinalen blev det, precis som på lördagen, trångt i alternativen när Jesper Nilsson, Finspång, och Sofia Dahlborg, SMK Eda, båda gav sig in samtidigt. Dahlborg var först ut och tog andraplatsen bakom en överlägsen Robin Nord, Skövde MK. Samtliga förare höll sina placeringar in i mål.

Läs även: Stopp i SM-semifinal för rallycrossess

I 2150-klassen slutade Ljusdals Leif Hedman på en 22:a plats. Vann gjorde Björn Putte Alvarsson, Vadstena RRC, som revanschade sig efter lördagens andra plats.

En komplett resultatlista från södagens tävlingar hittar du här.