Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad helg för Patrik Flodin

En andraplats och en fjärdeplats blev resultatet för Patrik Flodin i helgens SM-deltävling i Falkenberg. Ett bra resultat för V8 Thundercar-föraren.
– Det är jag helt nöjd med, säger han.

Under tidskvalet gick det inte som planerat för Patrik Flodin. Han fick bara tolfte bästa tid och det resulterade i att han fick ytterspår i första heatet. Trots detta slutade Patrik tvåa efter lyckad taktisk körning. I andra heatet blev det en fjärdeplats och det blev en lyckad helg för Flodin.

– Placeringarna är jag helt nöjd. Jag fick med mig mycket poäng och han som leder sammandraget tog färre poäng så jag minskade avståndet, säger Flodin som fick med sig 30 poäng medan ledande Fredrik Roos bara fick med sig 25.

Trots resultatet är han mindre nöjd med bilen och dess fart. Bilen är för aggressiv i början av heaten och när däcken blir för varma förloras farten.

– Jag får inte farten att räcka till hela vägen in i mål. Jag måste ändra några inställningar på bilen, men det är en svår balansgång för att få till en snabb bil som också håller farten.

Nästa tävling körs i Östersund i augusti, och till dess hoppas Patrik har fått ordning på problemen.

– Att ändra inställningarna går fort, men att hitta rätt tar längre tid. Vi har lite tid på oss att testa oss fram på träning nu, säger han.