Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lycka till med Hybo skola

Jag är glad för Hybo skola att den blev kvar! Jag vet att verksamheten där är bra för att det är dit personalen sökt sig efter nerläggningen av Ämbarbo skola.

Jag är glad för Hybo skola att den blev kvar! Jag vet att verksamheten där är bra för att det är dit personalen sökt sig efter nerläggningen av Ämbarbo skola. Då splittrades personal och barn vid nerläggningen, trots löften från politiker att de skulle få följas åt.

Vem minns inte denna debatt (mer på köpingen bland föräldrar än i tidningen) som ledde till återremiss efter återremiss men till slut lades skolan ändå ner efter bara nio år.

Föräldrarna JO-anmälde till och med skolchefen efter det brutna löftet om att barn och personal skulle få följas åt till gemensamma äldre lokaler. Ja du läste rätt – äldre lokaler.

Argumenten är olika när man vill dra in på lokaler. Det beror naturligtvis på om man vill ta bort de dyraste lokalerna som i Ämbarbofallet eller de billigaste som i Hybofallet.

Nu betalar kommunen ändå de dyra lokalerna i Ämbarbo eftersom en friskola huserar där och dessa lokaler är naturligtvis ännu dyrare nu eftersom man sålde dem så billigt. Skulden kvarstår naturligtvis för den nu 14 år gamla skolan i Ämbarbo.

Dessa mycket ogynnsamma ekonomiska konsekvenser får främst Socialdemokraterna (som då var majoritet) stå för.

Inte underligt att ekonomichefen söker kommunchefsjobbet! Fast det känns inte alls bra om inte personalfrågorna står som nummer ett i ett sådant jobb.

På tal om personalfrågor så var det också tur att man behöll Hybo. Annars hade samma personal drabbats av skolnerläggning och det hade naturligtvis kunnat leda till sjukskrivningar.

Man kan ju ana energibortfallet vid en nerläggning av den egna arbetsplatsen. I dagens samhälle har väl inte heller facket så stor möjlighet att hjälpa personalen. Men lycka till Hybo att utveckla en kommunal skola i förändring.

Marcus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel