Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade 91-åring på pengar och telefon

Polisen letar efter tre personer som misstänks ligga bakom två åldringsbrott i Söderhamn och Hudiksvall.

Annons

Vid ett-tiden på torsdagen blev en 91-årig man uppringd av någon som skulle kontrollera en vattenläcka i fastigheten.

Tre utländska personer kom till adressen på Stamvägen, en kvinna som talade svenska och två män.

Personerna uppmanar 91-åringen att dra sitt bankomatkort i en elektrisk dosa och troligen skimmas kortet i det ögonblicket.

Sedan säger de tre att de skall gå ner i bilen efter ett kvitto för att aldrig komma tillbaka.

Den 91-åriga mannen saknar även en ny mobil liggande i en ask och polis på plats ser även att flertalet lådor är utdragna i lägenheten.

Polisen hjälpte mannen att spärra sitt kort, men tyvärr kan det vara så att gärningsmännen redan hunnit ta ut pengar.

Några timmar senare blev en man på Hornslandet uppringd av en kvinna som ville kontrollera ett eventuellt vattenläckage i badrummet.

Efter en stund kom tre personer, en kvinna och två män, till adressen. Men mannen som bodde i huset kände att det inte stod rätt till och släppte inte in personerna i huset.

– Vi vet inte vilken typ av fordon brottslingarna färdas i och vi vill ha uppgifter från allmänheten, säger Sven-Erik Hammar vid Gävleborgspolisen.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt och ber om vittnesuppgifter på telefon 114 14. Tills vidare vill man varna allmänheten.

– Det är jätteviktigt att man inte släpper in okända personer, särskilt om man bara har fått telefonsamtal från dem, säger Andreas Bergström vid polisen i Hudiksvall.