Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lunchpriserna stiger i Bollnäs

Lunchpriserna i landet har stigit med tre procent sedan förra året. Hos Lilla k:s trädgårdskök i Bollnäs är höjningen ännu större, 7,6 procent. Den 1 juli höjdes priset för dagens lunch från 79 till 85 kronor.

Det går inte att hålla ett lägre pris med den kvalitet vi har, säger ägaren Gölin Jonsing.

Det är i restaurangguiden Gastrogates lunchprisindex som det framgår att priserna fortsätter uppåt. Siffrorna presenterades för ett par dagar sedan och kommer att följas av nya analyser de närmaste veckorna.
Snittpriset för en dagens rätt i Sverige ligger enligt undersökningen på 74.30 kronor.
Men samtidigt som höjningarna sker är det lågkonjunktur. Och inflationen har de senaste månaderna varit obefintlig.
Det hjälps inte, våra löner och råvarukostnader i restaurangbranschen har ökat och det krävs en höjning för att kompensera det, säger Gölin Jonsing.
Egentligen ligger vi ändå för lågt, men vi är beroende av lokala varje dag-kunder på ett helt annat sätt än storstadsregionerna och ser inget utrymme för att höja mer.
I Bollnäs är snittpriset hos åtta undersökta centrala restauranger exakt 74 kronor. För ett år sedan låg snittet på 70 kronor, vilket innebär en genomsnittlig prisökning med 5,7 procent. I det lilla materialet får Lilla k och de nytillkomna luncherna vid Scandic Hotel stort genomslag.
Läs mer i fredagens papperstidning.