Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lunchkonsert med ett stänk av körslag

Vid middagstid i fredags intog Hanna Hedlund scenen i Peter Stormaresalen på Bollnäs kulturhus. Där hade det dukats upp till sopplunch och det var fullsatt i lokalen när säsongens lunchkonserter inleddes.

Hanna Hedlund kompades av husbandet under ledning av kulturhusets egen Pelle Larsson och det bjöds på en smakfull blandning av jazz, rock och visa. Bygdens egen dotter bjöd på mycket eget material. Sånger om Kilafors, avundsjuka, syskonkärlek och om sina egna erfarenheter som småbarnsförälder blandades med jazzstandards som Route 66. Texter med hög igenkänningsfaktor även för de som inte råkar vara kändisar eller sambo med Martin Stenmarck.

Avslutningsnumret blev en riktig favorit i repris när delar av den lila kören kom upp på scenen och tillsammans med Hanna återupplivade minnet av körslagsframgångarna häromåret. Med Abbas gamla klassiker As good as new fick en nöjd och belåten publik ett stänk av körslaget till sin dessert.

Lunchkonserterna kommer att fortsätta varje fredag hela hösten, bland annat med Dag Westling, känd sångare och instrumentalist från grupperna Quilty och Eitre, den 30 september och fredag den 18 november med Bollnäsmusikerna Lena och Staffan Jonsson och Pär Engman i Lightning River String Band, som har influenser från svensk folkmusik, blues och bluegrass.

Med andra ord kan Bollnäs lunchflanörer vänta sig en spännande höst i Bollnäs kulturkvarter.