Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lukas Weijl blev segerskytt för Norrala i tidigt toppmöte: "Det var tufft på slutet"

Det räckte med ett mål för att avgöra toppmötet i division 4. Lukas Weijl blev segerskytt mot Forsa. – Det var tufft, framför allt på slutet, när man bara leder med 1–0, säger Stefan "Chappa" Westberg, tränare i Norrala.

Det var ett laddat tidigt toppmöte mellan två lag som inte hade förlorat när division 4 gick in i den fjärde omgången. Men matchen avgjordes 20 minuter in i den första halvleken – efter ett flygande anfall från hemmalaget Norrala.

Max Vadsten drog ett anfall längs efter högerkanten och slog ett boll mot Forsas straffområde. Påpassligt var Lukas Weijl långt framme och högg för att sedan peta in den i stort sett öppet mål.

– Alla andra mål som vi gjort innan har varit efter fasta situationer. Därför var det lite glädje att det nu kom ett spelmål, säger Stefan Westberg.

LÄS MER: Norrala har löst tränarfrågan – nu gör "Chappa" Westberg comeback

Strax före hade Forsas Victor Molin Engman ett öppet läge och var för ett tag ensam med målvakten Andreas Mohlin, men chansen rann ut i sanden i sista stund.

Det var också en chansfattig match mellan två lag som hade uppenbar respekt för varandra.

– Forsa ville gärna att vi skulle föra matchen och tvärtom. Eftersom våra två spelare som har spelat division 2-fotboll, Simon Åberg och Daniel Andersson, är skadade var vi tvungen att vara lite mer försiktig. Och det klarade killarna galant, säger Westberg.

Forsa gjorde ett sista försök att nå en kvittering. Men Norrala kunde hålla undan och vinna med matchens enda mål.

– Det var tufft, framför allt på slutet, när man bara leder med 1–0. Forsa spelade bra och vårdad fotboll och ska ha cred för det. De kommer att vara med i toppen länge. Det är jag övertygad om, säger Westberg.

Genom segern gick Norrala upp i serieledning, en poäng före Ljusne och Forsa. Stugsund är ytterligare två poäng efter med en match mindre spelad.

MATCHFAKTA

Division 4

Norrala–Forsa 1–0 (1–0)

Målen: 1–0 (19) Lukas Weijl.

Domare: Fredrik Åkerlund, Västerås.

Publik: 73.