Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnt igen på Stenhamre

Två veckor efter polisingripandet på Stenhamreskolan i Ljusdal är det lugnt i plugget. Nu finns dessutom en plan som ska förhindra tråkigheter som bråk med rasistiska inslag.

Polisingripandet innebar att två elever avvisades från skolan men var snabbt tillbaka igen.

– Vi har knappt en handfull elever som kan vara stökiga ibland. Annars är det lugnt på skolan, säger Lena Jonasson, rektor för årskurs 7-9 på Stenhamreskolan och Ramsjö skola.

Med många olika nationaliteter bland eleverna har Stenhamreskolan efter de senaste händelserna fått något av en rasismbråkstämpel över sig.

– Men så känner inte vi som jobbar här. Det är nog mer rädslan för det okända än att det rör sig om någon medveten rasism, säger Lena Jonasson.

Efter det att bråket på Stenhamreskolan blev känt genom media har Lena Jonasson och övriga skolansvariga lovat åtgärder. Och de är på gång.

Mostafa Touil från Vänskaps- och integrationsföreningen i Ljusdal har blivit anställd några timmar i veckan för att till exempel hålla datasalen öppna för eleverna. Musikläraren Robin Svensson är också involverad i nysatsningen och på torsdagseftermiddagar hålls en konstklubb som är öppen för alla elever som vill vara i bildsalen.

Värdegrundsarbetet på skolan är alla lärare noga med att följa och Lena Jonasson poängterar det goda samarbetet med elevernas föräldrar.