Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet före stormen

/
  • Martinus Eriksson laddar inför Rockweekend. Scenområdet kommer att ligga närmast Frivyområdet, sedan blir det camping och längst till höger, sett från Garntjänst, blir det parkering.

Om två veckor drar årets Rockweekend i gång och festivalgeneralen Martinus Eriksson trivs med förutsättningarna. Som det ser ut nu blir det här toppen, säger han.

Annons

För några veckor sedan blev det klart att Rockweekend flyttar från Kilafors herrgård till en stor åker strax väster om Kilafors. Och här på den stora åkern väster om Garntjänst, intill Frivyområdet, finns utrymmen för en växande festival.

- Om jag jämför årets biljettförsäljning med hur det såg ut vid samma tidpunkt i fjol kommer det mellan åtta och tio tusen besökare i år, säger Martinus Eriksson.

Nu flyttas festivalen närmare Kilafors centrum och samtidigt som det givetvis gynnar handlarna, låter det inte otroligt att fler nu kommer att bli berörda av ljudnivån.

- Det är klart att det kommer att låta, säger Martinus. Men vi gör allt i samarbete med kommunen och ljudnivån blir inom godkända gränser. Scenerna kommer till exempel att riktas bort från samhället.

Nästa lördag, den 4 juli, börjar man bygga festivalsområdet och allt ska vara klart torsdag den 9 juli.

- Det känns lite abstrakt när man tittar ut över åkern i dag och vet hur det kommer att se ut här om bara två veckor, säger Martinus.

Mer läsning

Annons