Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet före festivalstormen

/
 • Det krävs koncentration för att allt ska bli rätt. Karla Kallin och Stefan Isaksson jobbar med att koppla ihop sladdar till strålkastare.
 • Det krävs koncentration för att allt ska bli rätt. Karla Kallin och Stefan Isaksson jobbar med att koppla ihop sladdar till strålkastare.
 • Personalansvariga Gustav Eriksson tycker att arbetet med funktionärerna hittills har flutit på väldigt bra.
 • Festivalområdet står redo för att ta emot tusentals rockande besökare.
 • Baransvariga Isabell Enkvists mobil går varm dagarna före festivalen. Det är många små detaljer som ska ordnas in i det sista.
 • Festivalbesökarna behöver inte bara musik, öl och bajamajor - självklart går det även åt en hel del käk under helgen.
 • Två stora scener utgör mittpunkten på festivalområdet.
 • Massor av tung musik kräver många meter nergrävd elkabel...
 • Baransvariga Isabell Enkvist på språng med mobiltelefonen i högsta hugg. Självklart ska det finnas lösa trådar ända in i det sista, säger hon.
 • Redan på måndagen kom de första festivalbesökarna till campingen - allt för att hinna festa och få ut så mycket som möjligt av festivalvistelsen.
 • Husvagnar blir allt populärare på festivalen. 200 platser har bokats på årets camping att jämföra med 100 förra året.

Blå bajamajor står på rad, scenbyggena börjar bli färdiga och på campingen har några tält redan slagits upp av förväntansfulla festivalbesökare. Kort sagt - Kilafors är redo för tre dagars festivalyra.

Annons

Ett tätt regn faller över ett ännu rätt så öde festivalområde. Ett fåtal husvagnar och tält har ställts upp på campingen och det ligger en känsla av lugnet före stormen i luften. Men under ytan bubblar det, som det brukar heta.

I de stora serveringstälten och på de två scenerna råder febril aktivitet. Funktionärer jobbar in i det sista med att färdigställa festivalområdet. Inne i det så kallade Rock Klassiker-tältet jobbar Karla Kallin och Stefan Isaksson med att fixa sladdar till strålkastare. De jobbar några dagar mot att de får ett festivalpass gratis.

- Det är helt klart värt det. Vi har jobbat sedan i måndags och jobbar till i morgon, säger Stefan Isaksson.

Isabell Enkvist är ansvarig för festivalens barer och hennes mobiltelefon ringer i ett. Så här dagen före är det många små detaljer som behöver ordnas. Att det finns tillräckligt med öl är såklart en mycket viktig del av hela arrangemanget. Det är inte lätt att beräkna hur törstiga festivalbesökarna kommer att vara, men skulle det krisa finns det en lösning.

- Vi kommer att kunna ringa in mer dricka akut om den tar slut. I fjol sålde vi slut på Jack Daniels till exempel. Vi sålde mer av det på en dag än de gjorde under hela Hultsfredsfestivalen. Det hade vi aldrig kunnat förutse.

Mer läsning

Annons